All-inclusive Turkki

Miltä kuulostaisi eksoottinen tutkimusmatkat Turkin muinaisiin raunioihin, purjehdusretki turkoosia rannikkoa pitkin tai shoppailuhetki idyllisissä basaarissa? Iltapäivällä sinua odottaakin herkullinen ateria ja raikas paikallinen omenatee.

Jos tämä kuulostaa mielenkiintoiselta, niin all-inclusive matkat Turkkiin voi olla juuri mitä tarvitset. Turkki tunnetaan Kreikan tavoin paitsi muinaishistoriasta ja kauniin valkoisista hiekkarannoista myös idän ja lännen sulatusuunina, josta näkeminen ei yksinkertaisesti voi loppua kesken.

Turkki ja erityisesti Istanbul ovat täynnä historian havinaa ja nähtävyyksiä, jotka jokaisen kuuluisi nähdä vähintään kerran elämässään.

Haluat kokea matkasi aikana ainakin Hagia Sofian museon ja yli 60 kadun alueelle levittäytyvän Suuren basaarin. Toisaalta piknik hetki jossakin kaupungin vehreissä puistoissa on elämys jo itsessään.

Rantalomasta ja auringosta nauttiville esimerkiksi Alanya, Marmaris ja Antalya alueet ovat aina loistavia valintoja. Turkista löytyy siis todellakin jokaiselle jotakin.

Tältä sivulta löydät hyödyllistä tietoa, mitä Turkkiin matkaavan tulee tietää ja listaamme myös parhaat tarjoukset ja edullisimmat Turkin all-inclusive matkapaketit. Tutustu lyhyeen oppaaseen siis jo tänään ja varaa matkasi edullisesti kauttamme.

All-inclusive Turkki - Vene - All-inclusive-matkat.fi

 

Suosituimmat all-inclusive matkat Turkki

Tutustu kohteisiin ja paketteihin →

 

Kenelle Turkin all-inclusive matkat soveltuvat?

Turkki on todella monipuolinen kohde ja osaltaan siksi monien skandinaavien suosima all-inclusive matkakohde. Turkista löytyy lähes jokaiselle jotakin.

Turkki on unelmakohde erityisesti pariskunnille ja lapsiperheille helpon liikkumisen, luksuksen, upeiden maisemien ja romantiikan takia.

Toisaalta aktiivisemmat harrastajat löytävät hekin uskomattomia puitteita aina maailmanluokan golfkentistä turkoosinvihreisiin sukelluskohteisiin.

Suuremmat kaupungit kuten Alanya tarjoaa myös runsaan yöelämän, joka saattaa olla varsinkin nuorempien sinkkujen mieleen. Turkki on siis loistava vaihtoehto esimerkiksi usein Kanarialle matkusteleville, jotka haluavat kokeilla jotakin muuta välillä.

Kenelle? Soveltuvuus
Lapsiperheet
Pariskunnat
Nuoret sinkut
Golffaajat
Sukeltajat

 

Elämyksiä ja kauniita maisemia

Oheiselta videolta voit katsoa, minkälaisia maisemia, rantoja ja kohteita voit Turkin matkaltasi odottaa.

Lämpötilat vuodenajan perusteella

Alla olevasta kaaviosta näet Turkin keskilämpötilat eri vuodenaikojen mukaan. Huomioon kannattaa tosin ottaa se, että ilmoitetut luvut ovat Alanyasta mitattuja. Maan keskiosaan matkustettaessa keskilämpötilat ovat lähes poikkeuksetta 2-3 astetta suurempia.

All-inclusive rantalomaan Turkki on sopiva kohde aina huhtikuun puolivälistä marraskuun alkuun saakka. Heinä- ja elokuu ovat kaikista kuumimmat kuukaudet, jolloin päivälämpötilat pyörivät yli 30 asteessa.

Joulu-helmikuun välillä hinnat ovat usein edullisemmat ja ruuhkaa turistinähtävyyksissä on huomattavasti vähemmän. Tuohon vuodenaikaan matkustaessa kannattaa tosin varautua vaatetuksen suhteen paremmin.

[easy_chart chart_id=’72’]

 

Yleishyödyllistä tietoa

Tästä taulukosta löydät muuta hyödyllistä tietoa ennen all-inclusive matkan varaamista Turkkiin. Turkki on nykyisin eri valuutasta huolimatta hintatasoltaan melko samalla tasolla Suomen kanssa. Paikallinen ruoka ja virvoitusjuomat ovat pääosin kuitenkin hieman Suomea edullisempia.

Yleistietoa
Pinta-ala 788 000 km²
Asukasluku 77 000 000
Aikaero GMT +2 (Suomen aika)
Kieli Turkki (ja Saksa + Englanti)
Pääkaupunki Ankara (5 miljoonaa asukasta)
Valtiomuoto Tasavalta
Pääuskonto Islam
Valuutta Liira

Lähteet ja lisätietoja:

Turkin tilastokeskus: http://www.turkstat.gov.tr/

Turkin keskuspankki: http://www.tcmb.gov.tr/

Turkin parlamentti: http://www.tbmm.gov.tr/

Suomen Turkin suurlähetystö: http://www.finland.org.tr/public/default.aspx?nodeid=48793&contentlan=1&culture=fi-FI

 

Nähtävyyksiä ja näkemisen arvoisia paikkoja

Olitpa sitten valitsemassa all-inclusive matkaa Turkkiin romantiikan perässä, perhelomaa varten tai lähdössä reissuun ystäviesi kanssa, niin tässä kohteessa on monia upeita vierailemisen arvoisia paikkoja ja nähtävyyksiä. Tähän listasimme muutaman oman suosikkimme:

Kappadokia

Kappadokia, Turkki - All-inclusive-matkat.fi

Kallioinen Kappadokia on Turkin Göremen alueella sijaitseva sävähdyttävä maisema. Tämä alue on pitkään tunnettu useista peruskallioon kaivetuista kylistään, mutta nykyisin kuumailmapalloilu on alueen vetonauloja.

Halutessasi voit yöpyä eksoottisessa Kappadokian luolahotellissa tai ihailla elämäsi kauneinta auringon nousua kuumailmapallosta käsin. Täällä kannattaa käydä, jos ehdit!

Sapadere

Sapadere, Turkki - All-inclusive-matkat.fi

Sapaderen vesiputous ja kanjoni on vasta 2008 matkailijoille avattu luonnonpuisto, joka oli todella pitkään ainoastaan paikallisten tuntema salaisuus.

Tässä upeassa paikassa voit vaeltaa pitkin ihania pitkospuita ja hämmästellä veden sekä jään muovaamia kallioita. Kanjonin pohjalla on lisäksi uskomattoman kaunis vesiputous, jossa voit käydä vaikka pulahtamassa. Koe all-inclusive Turkki ja sen luonto yhdellä kertaa.

Suuri basaari

Suuri basaari, Turkki - All-inclusive-matkat.fi

Turkin Suuri basaari, eli Kapalı Çarşı, sijaitsee tunnettujen Bayeztin ja Nuruosmaniyen moskeijoiden välissä sekä levittäytyy siten jopa 60 kadun mittaiselle aleelle.

Suuresta basaarista löydät lähes mitä tahansa, kuten mausteita, upeita saviastioita, napatanssiasuja tai vaikka messinkiesineitä. Tämä markkina on perustettu jo 1400-luvun puolivälissä ja yhä edelleen yksi maailman vaikuttavimmista shoppailupaikoista.

Liikkuminen ja kulkuneuvot

All-inclusive matka Turkkiin on helppo valinta myös liikkumisen puolesta, sillä kaikki vähänkään pakolliset siirtymiset on jo järjestetty puolestasi. Pääset lentokentältä matkanjärjestäjän kulkuneuvolla suoraan hotellille, jonka lisäksi etukäteen sovittu taksi tai bussi kuljettaa sinut myös mukaan retkille.

Tosin, jos tämäkään ei vielä riitä, niin Turkissa liikkuminen on melko helppoa myös omin päin. Parhaat vaihtoehdot tähän ovat auton vuokraus, taksi, julkiset bussit tai skootterin vuokraus.

Myös polkupyöriä vuokrataan edulliseen hintaan kaikissa turistikohteissa. Autonvuokraajan kannattaa kuitenkin huomioida, että Turkin liikenne saattaa vaikuttaa hieman Suomea hektisemmältä vaikka liikennesäännöt eivät juurikaan poikkea. Vuokra-auton hinnat vaihtelevat noin 25-50€ / päivä väliltä, joka riippuu auton mallista.

Usein kaikista helpoin ja paras vaihtoehto satunnaisiin matkoihin on kuitenkin taksi, joka on hintatasoltaan huomattavasti Suomea edullisempi. Taksilla voit kulkea järkevään hintaan kaikki alle 50 kilometrin matkat.

 

Paikallinen ruoka ja juoma

Lähes kaikkiin Turkin all-inclusive matkoihin kuuluu ruoka- ja juomatarjoilut valitsemassasi hotellissa paikan päällä. Tästä huolimatta paikallista ruoka- ja juomakulttuuria kannattaa lähteä ihailemaan myös omatoimisesti.

Turkki tunnetaan kaiken muun lisäksi erittäin hyvästä ruoasta ja Lähi-idän mauista. Turkissa syödään paljon lebanonilaista ruokaa ja suosittuja ovat myös erilaiset Mezet ja esimerkiksi Köfte-lihapullat. Näiden lisäksi kebab on tottakai kotimaassaan Turkissa parempaa kuin missään muualla.

Jos edellä mainitut eivät vielä saaneet vettä kielen päälle, niin kannattaa vilkaista myös herkullisella täytteellä ahdetut Kumpir-jättiläisuuniperunat erilaiset bulgursalaatit. Jälkiruoaksi turkkilaiset tomusokerilla höystetyt karamellit ja omenatee ovat aivan ehdoton yhdistelmä!

 

Viisumit, matkustusasiakirjat ja suurlähetystöt

Henkilöt, joilla on Suomen passi, eivät tarvitse viisumia Turkkiin. Kuitenkin huomioon kannattaa ottaa, että passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta Turkin rajalle/lentokentälle saavuttaessa. Vastaavasti Turkin lain mukaan jokaisella 18-vuotta täyttäneellä henkilöllä pitäisi olla henkilöllisyyden todistava asiakirja mukana ulkona liikuttaessa.

Lisätietoja ja hyödyllisiä linkkejä:

Turkin suurlähetystö Suomessa: http://helsinki.emb.mfa.gov.tr/

Suomen suurlähetystö Turkissa: http://www.finland.org.tr/

Turkin ulkoministeriö: http://www.mfa.gov.tr/

Turkin pääministerin kanslia: http://www.basbakanlik.gov.tr/

 

Hätätilanne tai sairauskohtaus Turkin matkalla

All-inclusive matkat Turkkiin ovat fiksu valinta myös sen puolesta, että käytettävissäsi on kaikki matkanjärjestäjän kanavat ja apu myös yllättävien tilanteiden varalta. Olipa kyseessä mikä tahansa asia, niin voit soittaa suoraan päivystävän matkaoppaan puhelimeen. Tästä huolimatta yleiset turvallisuusasiat on hyvä tiedostaa.

Suomen ulkoasianministeriö on päättänyt jatkaa 21.7.2016 julistettua poikkeustilaa vielä ainakin 17.10.2017 saakka. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että uusien terrori-iskujen mahdollisuutta ei voida kokonaan sulkea pois. Poikkeustilanne ei tarkoita kuitenkaan ulkonaliikkumiskieltoa tai rajoita muuten tekemistä. Sen sijaan ulkoasianministeriö suosittelee välttämään suuria väkijoukkoja ja ylimääräisiin henkilötarkastuksiin kannattaa varautua. Ministeriö suosittelee myös all-inclusive Turkin matkalaisia seuraamaan uutisia ja tiedotteita.

Turkissa katurikollisuus tai ryöstöt ovat erittäin harvinaisia, mutta turistikohteisiin matkustavan kannattaa silti varoa taskuvarkaita. Parhaiten tältä suojautuu piilottamalla kukkaron rahavyöhön tai vaikeasti avattavaan taskuun.

Turkin sairaalat ovat erittäin laadukkaita ja apua on saatavilla hyvin koko maanlaajuisesti. Turkissa toimii sama hätänumero kuin Suomessa (112) ja sitä pystyy käyttämään suomalaisesta matkapuhelimesta ilman suuntanumeroa.

Lisätietoja aiheesta löytyy Suomen ulkoasianministeriön sivuilta: http://formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=341209&contentlan=1&culture=f

 

All-inclusive matkat Turkkiin edullisesti

Turkki on ehdottomasti kokemisen arvoinen matkakohde, jossa jokaisen tulisi käydä vähintään kerran elämässään. Turkki tarjoaa uskomattoman monipuolisia vaihtoehtoja eri henkisille matkalaisille ja se sopii kohteena koko perheelle. All-inclusive matka on helpoin ja näppärin tapa kokea Turkkia mahdollisimman paljon. Tutustu saatavilla oleviin paketteihin ja varaa omasi jo tänään edullisemmin kauttamme.